Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Testování autenticity potravin s využitím DNA analýzy
Kocianová, Vanda ; Rittich, Bohuslav (oponent) ; Španová, Alena (vedoucí práce)
Ověření autenticity potravinářských výrobků je důležitým krokem před jejich uvedením na trh. Tohle testování zabezpečuje, že výrobek skutečně obsahuje to, co uvádí etiketa a taktéž je ověřena jeho zdravotní nezávadnost. Jednou z metod, které je možné použít na ověření autenticity je polymerázová řetězová reakce (PCR). Experimentální část práce byla zaměřena na izolaci DNA pomocí magnetických částic v kvalitě pro PCR z potravinářského výrobku – kečupu. Jako kontrola byla izolována ze semen a stonku rajčete. Byla porovnávána amplifikovatelnost DNA izolované z výrobku pomocí magnetických částic separovaných jehlou a separátorem. Metodu je potřeba dále optimalizovat.
Testování autenticity potravin s využitím DNA analýzy
Kocianová, Vanda ; Rittich, Bohuslav (oponent) ; Španová, Alena (vedoucí práce)
Ověření autenticity potravinářských výrobků je důležitým krokem před jejich uvedením na trh. Tohle testování zabezpečuje, že výrobek skutečně obsahuje to, co uvádí etiketa a taktéž je ověřena jeho zdravotní nezávadnost. Jednou z metod, které je možné použít na ověření autenticity je polymerázová řetězová reakce (PCR). Experimentální část práce byla zaměřena na izolaci DNA pomocí magnetických částic v kvalitě pro PCR z potravinářského výrobku – kečupu. Jako kontrola byla izolována ze semen a stonku rajčete. Byla porovnávána amplifikovatelnost DNA izolované z výrobku pomocí magnetických částic separovaných jehlou a separátorem. Metodu je potřeba dále optimalizovat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.